Nye hentedager fra 2017

BeholdereSirkula.jpg - Klikk for stort bilde

 

 

Vi skiftet renovatør ved årsskiftet, og fra 2017 kjører renovasjonsbilene nye ruter når avfallet samles inn. Det gir disse endringene:

  • Avfallet hentes på en fast ukedag som før, men noen kan få ny ukedag.
  • Renovasjonsbilen kommer tre ganger i måneden mot tidligere to
  • Tidsperioden mellom hver henting er som før, med unntak av innkjøringsperioden i januar og februar.

Renovasjonsbilene har to kamre/mager og kan ta med seg maks to avfallstyper samtidig. I fjor høst var det en overgangsløsning hvor du fikk besøk av to renovasjonsbiler på samme dag når 3 og 4 dunker ble tømt. Fra 2017 får du besøk av kun en bil per tømmedag.

Du får nå tømming tre uker på rad, og så en uke opphold. Tidligere var det annenhver uke.

Du har tømming på en fast ukedag. Noen kan ha fått ny ukedag i forhold til før.

Tidsperioden mellom hver tømming er som før (med unntak av årets første måneder):

  • matavfall hentes hver 2. uke
  • restavfall, papir og plastemballasje hver 4. uke
  • glass- og metallemballasje hver 8. uke

Ny tømmekalender

I perioden 16. - 21. desember 2017 sendte vi brev med ny, personlig tømmekalender til alle som har egne beholdere. Brevet var adressert til Beboer i, og så adresse, slik at også leieboere skal få kalenderen. Har du ikke fått brevet, send navnet og adressen din til post@sirkula.no så sender vi kalenderen som gjelder for deg.

Dere som deler felles avfallsbeholdere med andre som borettslag, blokker etc fikk ikke egen tømmekalender. Her har styreleder/eier av eiendommen fått tømmekalender og info, så ta kontakt med dem.

På grunn av en teknisk feil, har enkelte fått tilsendt en kalender hvor hva som tømmes ikke er oppført. Har du egne beholdere, og ikke fått kalender hvor symbolene og dagene for hva som tømmes er oppført, kontakt oss.

Varsel om tømming og tømmetid

Du kan få varsel om tømming dagen før på mobilen via appen Min Renovasjon (IOS - Android), eller SMS-varsel som du bestiller via tømmekalenderen her på nett.

Husk å sette ut beholdere/sekk kvelden før som tidligere. Renovatørene starter tidlig, og avfallet skal tømmes i løpet av dagen/kvelden.

Siden det er nye renovatører som skal bli kjent med nye veger og hvor beholderne står hos rundt hele 40 000 husstander på Hedmarken, vil de bruke litt ekstra tid de første gangene. Vi ber deg derfor ha litt tålmodighet i innkjøringsfasen.

Fullt før første tømming i 2017?

Siden det blir nye tømmedager og ruter etter årsskiftet, kan du i januar og februar få hentet avfallet tidligere eller senere enn normal tidsperiode.

Får du hentet det senere enn normal tidsperiode, og dunken blir full, kan du ved første tømming av en avfallstype i 2017 sette ut en ekstra avfallssekk (to sekker for restavfall siden julepapir skal i restavfall).

Knyt sekken godt igjen og merk den tydelig med hva slags avfall som er i, enten PAPIR, MAT, REST eller GLASS.

Blir det fullt før første tømming etter jul, kan du sette ut en godt merket og knytet ekstrasekk. - Klikk for stort bildeBlir det fullt før første tømming etter jul, kan du sette ut en godt merket og knytet ekstrasekk.

 

Du kan sette fram flere sekker med plastemballasje ved alle tømminger av plast.

Alle kan levere en ekstra sekk med julepapir sammen med restavfallet.

Det er viktig at avfallssekken inneholder kun den avfallssorten som den er merket med. Sekken settes ved siden av beholderne når du har tømming av den aktuelle avfallstypen.

Denne ordningen gjelder som sagt kun ved årets første tømming av hver avfallstype og evt. manglende tømming i innkjøringsperioden i januar/februar.

Har du fulle beholdere senere, ta kontakt med oss (tlf. 62 54 37 00, post@sirkula.no)  for eventuelt bytte av beholderstørrelse.

Fra 2017 kjører de nye, gule renovasjonsbilene på ditt matavfall og restpromp i stedet for millioner av år gammel olje laget ute i Nordsjøen.

De nye gule renovasjonbilene kjører på miljøvennlig biogass - Klikk for stort bildeDe nye gule renovasjonbilene kjører på miljøvennlig biogass

Sist endret 19.06.2017 10:30
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
   

Skriftstørrelse

a - a - a

Kontaktinformasjon

Sirkula IKS
Postboks 3
2301 Hamar
Telefon
: 62 54 37 00

Org.nr.
: NO 916 923 082
Åpningstid
: 08-15 (sentralbord)

Søk