Hias splittet i to selskap; Sirkula og Hias

Hias er nå delt i to selskap. Sirkula tar hånd om renovasjon og avfall, og Hias vann og avløp (Hias IKS) - Klikk for stort bildeHias er nå delt i to selskap. Sirkula tar hånd om renovasjon og avfall, og Hias vann og avløp (Hias IKS)

17. mars ble Hias IKS splittet i to, og selskapet Sirkula IKS stiftet. 

Sirkula er renovasjonsdelen i gamle Hias. Hias vil fortsette som et rent vann og avløpsselskap. 

Du som bruker av våre tjenester vil ikke merke store forskjellen annet enn at renovasjonstjenestene til gamle Hias etterhvert får nytt utseende, Sirkula navnet på seg og ny nettside - www.sirkula.no.

Årsaken til splittelsen er at det som skjer innen vann og avløp på den ene siden, og renovasjon og avfallsbehandling på den andre, har utviklet seg til bransjer med svært ulike rammebetingelser og styringsbehov.

Vann og avløp jobber med rør som skal graves ned i bakken og driftsanlegg hvor en må tenke 50-100 år fram i tid, med ofte store enkeltinvesteringer. På avfallssiden skjer det stadige endringer med hvor og hvordan avfallet skal behandles, og tidshorisont en må planlegge for er mye kortere. Driftsoppgavene til renovasjon og vann/avløp krever ulik kompetanse og har også vært organisert som uavhengige enheter i Hias.

17. mars bekreftet representantskapet i Hias IKS tidligere vedtak i Hamar, Stange, Ringsaker og Løten kommunestyrer om å skille ut renovasjonsvirksomheten fra Hias IKS og etablere et nytt interkommunalt selskap som overtar alle avfallsrelaterte aktiviteter.

Det nye selskapet har fått navnet Sirkula IKS, og selskapet ble formelt registert i Brønnøysundregisteret 30. mars 2016. Kommunene har oppnevnt representantskap for Sirkula IKS med sammenfallende representasjon som det tidligere etablerte representantskapet for Hias IKS for kommunestyreperioden 2015 – 2019.

Representantskapet i Sirkula IKS har valgt styre for selskapet. Styrets leder er Nina Cecilie Myren Sortehaug. Styret har ansatt tidligere renovasjonssjef i Hias IKS, Grethe Olsbye, som administrerende direktør.

Den formelle etableringen av Sirkula IKS markerer slutten på en prosess som har gått over to år, med god involvering av både eiere og ansatte.

Sist endret 27.04.2016
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
   

Skriftstørrelse

a - a - a

Kontaktinformasjon

Sirkula IKS
Postboks 3
2301 Hamar
Telefon
: 62 54 37 00

Org.nr.
: NO 916 923 082
Åpningstid
: 08-15 (sentralbord)

Søk