Fra november tømmes glass- og metallbeholder

Den med blått lokk er til papir og drikkekartong og den med oransje lokk til glass-/metallemballasje. Det som har valgt en mindre, bærbar beholder til glass og metall, har fått det. - Klikk for stort bilde Fra november tømmes beholderen for glass- og metallemballasje (oransje lokk). 

Vær obs på at det fram til 2017 kan komme to renovasjonsbiler til deg på samme dag, så la beholderne stå framme til de er tømt.

Grunnen til at det innføres henting av flere avfallstyper hjemme, er at det gir bedre sortering som er bra for miljøet.

Dette skal i papirbeholder med blått lokk

Dette skal i glass- og metallbeholder med oransje lokk

 

Hva blir tømmedagen din?

Vi har levert ut en ny tømmekalender i postkassa di eller på beholder i forbindelse med avfallstømming i perioden fra 22. august til 7. september. 

Har du ikke fått utdelt ny tømmekalender, send oss navn og adresse på post@sirkula.no. Du ser også dine tømmedager her.

Tømmekalenderen følger ut året samme system som siden 2009, og slik leser du den:

Mulig å få varsel om tømming

Papir hentes hver 4. uke, og glass- og metallemballasje hver 8. uke. Unntaket er enkelte borettslag, sameier og lignende.

Plast, mat- og restavfall hentes like ofte som i dag dvs. matavfall hver 2. uke, plast hver 4. uke og restavfall hver 4. uke.

Det blir hentet avfall på samme ukedager som tidligere fram til 2017. 

Ønsker du varsel om tømming dagen før, får du det som i dag enten via appen Min Renovasjon (iPhone  | Android)  eller SMS-varsel som kan bestilles her .

Overgangsløsning ut året - så nye ruter

To ganger før jul vil det bli henting av tre avfallstyper samtidig, og den ene gangen hvor glass- og metall skal hentes, vil fire avfallstyper tømmes samme dag. Denne løsningen er en overgangsløsning de tre månedene fram til årsskiftet.

Renovasjonsbilene har to kamre/mager og henter inntil to avfallstyper samtidig. Har du tømming av mer enn to avfallstyper samtidig, vil det i høst komme to biler til deg på ulike tidspunkt. La derfor beholdere/sekk stå framme til de er tømt. Er de ikke tømt i løpet av neste dag, meld fra.

Sirkula skifter renovatør/transportør som henter avfall hos husstandene fra 2017. Det vil derfor bli nye ruter og hentedager fra etter nyttår. Etter årsskiftet vil maks to avfallstyper hentes samtidig, slik at man unngår stor oppsamling av beholdere på punkter der flere setter fram beholderne sine samtidig. Du kan få ny ukedag hvor avfallet hentes på.

Endre størrelse

De som har valgt bærbar beholder til glass og metall får utdelt dette, sammen med papirbeholderen. - Klikk for stort bildeDe som har valgt bærbar beholder til glass og metall får utdelt dette, sammen med papirbeholderen. Nå kan du bytte til annen beholderstørrelse dersom den du fikk utdelt viser seg å ikke passe ditt behov. Vi anbefaler at du tester ut to tømminger før du bestemmer deg for å bytte, slik at du får mer riktig erfaring med hvor mye avfall du har.

Størrelsen på beholderen til papir og glass/metallemballasje har ikke innvirkning på prisen. Du betaler som tidligere renovasjonsgebyr etter størrelsen på beholder for restavfall. Det skal lønne seg å kildesortere mest mulig, så minst mulig havner i restavfallet.

Fargene på lokket er valgt ut fra hva flertallet ellers i landet bruker på samme avfallstyper og hva vi har brukt til nå, slik at avfallshåndtering blir så standardisert som mulig i Norge. 

Hva koster hentingen hjemme?

Kostnaden ved å hente mer avfall hjemme gir en økning i renovasjonsgebyret på ca. 3 prosent, noe som tilsvarer litt under hundrelappen i snitt i året.

Skulle en beholdt småsamlerløsningem, måtte småsamlerne oppgraderes. Kostnaden ved oppgradering hadde blitt den samme som henting hjemme (2,7 prosent).

Det blir økt miljøgevinst ved henting hjemme. Det blir bedre sortering som gjør at jordas råstoffer varer lenger til glede for både oss og neste generasjoner. Det blir også mindre utslipp av at noen få, store renovasjonsbiler henter mye avfall hjemme, enn de mange småturene med mange personbiler til og fra småsamler, i tillegg til alle turene ved tømming av småsamlerne. Renovasjonsbilene vil i 2017 kjøre på biogass, som er klimanøytral.

 

Eksempler på glass- og metallemballasje (Sirkula IKS) - Klikk for stort bilde Karine Bogsti

 

Sist endret 09.01.2017 12:05
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
   

Skriftstørrelse

a - a - a

Kontaktinformasjon

Sirkula IKS
Postboks 3
2301 Hamar
Telefon
: 62 54 37 00

Org.nr.
: NO 916 923 082
Åpningstid
: 08-15 (sentralbord)

Søk