Vant 10 000 kroner på kartongbretting

Vinner Anders Granum Hansen returkartonglotteri - Klikk for stort bilde

 

Andreas Granum Hansen ble vinner av kr 10.000,- i Returkartonglotteriets 3. trekning i år.

Gleden var stor da Andreas (25) fikk beskjed om at han hadde vunnet 10 000 kroner på å skylle, brette og stappe kartongkubber. Furnesningen har kjøpt seg hus i Løten, og pengene kommer godt med når han nå skal grave for vann og kloakk.

Det er ikke så lenge siden gravemaskinkjøreren flyttet hjemmefra, men vanen med kartongbretting har han beholdt. Det er bra for miljøet. Og denne gangen heldig for han som kildesorterte og skrev navn og telefonnummer på kubben før den ble levert til resirkulering.

Flere vinnere på Hedmarken

 

Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner i det nasjonale lotteriet. I fjor ble både Gerd Midtbruket fra Furnes, Olav Kofoed fra Stange og Else Gunderud fra Ottestad trukket ut og vant 10 000 kroner hver seg i Hias-området. Tidligere i år vant Inger Børresen fra Veldre 10 000 kroner.

Slik deltar du

 • Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og liknende.
 • Seks tomme og skylte drikkekartonger brettes ned i en åpen drikkekartong. Dette utgjør en ”kubbe”. Korker og lokk kan godt henge utenfor. For skolemelkskartonger gjelder fire tomme kartonger i den femte.
 • Med drikkekartonger menes både kartonger til melk, juice, fløte, sauser og puddinger.
 • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på ”kubben” og leverer denne i den i drikkekartong på småsamler eller gjenvinningsstasjon. Da har man ett lodd.
 • Kubber trekkes på 85 forskjellige trekkesteder spredd over hele landet. Hias formidler kartongkubber fra Hedmarken til den nasjonale trekningen.
 • Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner og 4 premier på 100 000 kroner.

 

 

Ekstra verdifullt materiale

Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Derfor er gevinsten stor for miljøet når folk sorterer og leverer inn kartonger.

Grønt Punkt Norge sikrer og administrerer finansieringen av returordninger for drikkekartonger i Norge, og administrerende direktør Jaana Røine forteller at gjenvinning også er med på å senke avgiften som er lagt på emballasjen – noe som i praksis betyr at prisen blir lavere for forbrukeren. Men det aller viktigste er naturligvis å gjenvinne for miljøets skyld.

– Drikkekartonger er laget av såkalt jomfrulig fiber. Det vil si at det er første gang dette materialet er i omløp. Derfor kan fibrene i en innlevert drikkekartong ha opptil sju-åtte liv framfor seg, for eksempel som pizzakartong, sier Røine.

Les mer om gjenvinninga her

Visste du at:

 • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker
 • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier
 • Papiret brukes blant annet til nye kartonger.
 • Innsamlingsmålet for drikkekartonger er så høy gjenvinningsgrad som mulig for på denne måten å redusere miljøavgiften.
 • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
 • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

 • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
   

Skriftstørrelse

a - a - a

Kontaktinformasjon

Sirkula IKS
Postboks 3
2301 Hamar
Telefon
: 62 54 37 00

Org.nr.
: NO 916 923 082
Åpningstid
: 08-15 (sentralbord)

Søk