Snarveier

Lenker

   

Hias Vann og avløp

Mjøsa - Klikk for stort bilde

Vann og avløp er den avdelingen i Hias som sørger for vannbehandling og avløpsrensing.

Hias Vann og avløp spiller en viktig rolle i naturens kretsløp. Alt vann Hias behandler og distribuerer til kommunene og deres nett, hentes fra Mjøsa. Samtidig blir alt renset avløpsvann tilbakeført til Mjøsa. I Hias er derfor kvalitetssikring av anlegg og prosesser svært høyt prioritert. Vi tar på alvor vår oppgave med å sikre at innbyggerne får trygt og godt drikkevann, og at Mjøsa vernes mot avløpsforurensning.

Hias kretsløp (Hias) - Klikk for stort bilde

Vann er kilden til alt liv, men rent vann kommer ikke av seg selv. Det står en teknologisk avansert bransje og svært mange dyktige medarbeidere bak. Vi gjør regnvann til drikkevann. Vi renser, resirkulerer og skaper fornybar energi. Dette er ikke bare teknologi på sitt beste - det er teknologi på sitt viktigste.

Aktuelt Vann og avløp
Sirkulere

Det er tegn som tyder på at det nå er fullsirkulasjon i Mjøsa. Hias har måttet øke noe på klordosen, og noen vil kunne oppleve farge og svak klorsmak på vannet. Det er ikke farlig å drikke vannet.

vannhane_damp.jpg

Stor sirkulasjon i Mjøsa har ført til at Hias de siste dagene har måttet øke klortilsettingen ved Hamar vannbehandlingsanlegg. Det er trygt å drikke vannet. Ved stor vannsirkulasjon kan råvannskvaliteten bli dårligere. Dette er årsaken til at klordosene må økes.  

Stine, Karen-Maria, Håkon, Ella, Kari og Mai delte ut nærmere 3.000 drikkeflasker til tørste og blide mennesker på Koigen i forbindelse med  NRK's sommeråpent på Skibladner arrangement fredag.

Planområdet


Det er varslet oppstart med detaljreguleringsarbeid i henhod til plan- og bygningsloven §12-8 for Hias ved Nordsveodden i Stange kommune. 

Splitt Sirkula og Hias

17. mars ble Hias IKS splittet i to, og selskapet Sirkula IKS stiftet. 

Sirkula er renovasjonsdelen i gamle Hias. Hias vil fortsette som et rent vann og avløpsselskap. 

Du som bruker av våre tjenester vil ikke merke store forskjellen annet enn at renovasjonstjenestene til gamle Hias etterhvert får nytt utseende, Sirkula navnet på seg og ny nettside - www.sirkula.no.

Biogass bil og Stian Wadahl

 

Hvorfor kjøre biler på olje som brukte millioner av år på å dannes langt ute i Nordsjøen, når en kan kjøre 350* meter på en bæsj fra Hedmarken? Nå lager Hias drivstoff av det du skyller ned i vask og do.

HIASbohleng_nett.jpg

 

Gjennom bygging av ny pumpestasjon og oppgradering av ledningsnettet sikrer Hias og Ringsaker kommune at kapasiteten på avløpsnettet fra Brumunddal dekker behovet de neste femti årene.  

Forsidebilde_2_576x272px.png

 

Hver dag skjer det uhell ved at barn får i seg medisiner de har funnet hjemme.

- Mange slike uhell kan lett unngås hvis medisiner oppbevares sikkert og gammel medisin returneres til apoteket, sier Legemiddelverkets direktør Audun Hågå. 

NRK Schrødingers katt og Hans Emil Glestad på renseanlegget

 

Hva har det vi gjør på renseanlegget med verdens sultproblem å gjøre? Eller nyrestein for den del? Se dette innslaget i NRKs Shcrødingers katt

 

Enkelte steder langs Mjøsas strender sees et gulhvitt og også grønt belegg på steinene. Det skyldes trolig stabil og lav vannstand, mye algebegroing ("grønske") og en god del pollen.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
   

Kontaktinformasjon

Hias renseanlegg

Sandvikavegen 136

Ottestad

Tlf: 459 75 500

Søk

Nettansvarlig Hias IKS