HjemArbeidsplassenLærlinger
Hias som arbeidsplass

Lærlinger

Hias er godkjent lærebedrift i fagene automasjon, kjemiprosess og industrimekanikk. Vi har fokus på utdanning av fagpersonell, og er godt vant til å ha lærlinger i vår bedrift. Hias er medlem av Opplæringskontoret for industribedrifter Østlandet (OKIO).

Hias er medlem av Opplæringskontoret for industribedrifter Østlandet (OKIO).

Søke om læreplass? Vi utlyser evneutelle ledige plasser i Webcruiter og på OKIO sine hjemmesider.

 

Automasjon
En automatiker er en elektrofagarbeider som monterer, drifter og vedlikeholder automatiserte systemer. Det vil si systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer, som fungerer uten eller med lite hjelp fra mennesker.

 

Industrimekanikk
Industrimekanikere vedlikeholder, lager, monterer og reparerer maskiner og utstyr. Industrimekanikere skifter deler på maskiner og bygger dem om. Arbeidet består også i enklere maskinarbeid og å sette deler sammen. Som industrimekaniker har du kjennskap til hydrauliske, pneumatiske og elektriske styresystem for maskineri.

 

Kjemiprosess 
En prosessteknikker arbeider med den daglige driften av anlegg for produksjon og behandling av eksempelvis kjemikalier, medisiner og gass. Prosessteknikeren må hele tiden gjøre vurderinger om den daglige driften, spesielt med tanke på sikkerhet for mennesker, miljø, kvalitet og utstyr. Prosessteknikere går også under titlene fagoperatør i kjemisk prosessindustri eller kjemiprosessoperatør.

Her kan du se en film om å være lærling i Hias.

Her er det også en film om hvordan det er å være lærling i Hias.

Les mer om OKIO (Opplæringskontoret for industribedrifter, Østlandet) og om det å være lærling på OKIOs nettside.