HjemNyheterAktuelt-Glad for at jeg valgte å bli trainee
Christian er ferdig med første modul:

-Glad for at jeg valgte å bli trainee

-Det har vært fint å være trainee i Hias. Jeg har fått muligheten til å fordype meg i oppgaver, sier Christian Toft-Vedsted. Han har vært trainee i Hias i et år, og er nå klar for neste modul hos Gjermundshaug Gruppen.

Christian fikk en litt spesiell start på sitt traineeløp og sitt møte med arbeidslivet. Etter å ha deltatt på Trainee Innlandets rekrutteringsdag i slutten av januar i fjor, begynte han som trainee i Hias allerede 1. mars. Etter to uker ble landet stengt ned som følge av koronapandemien, og mange av kollegene tilbragte arbeidstiden på hjemmekontor.

 

Hjemmekontor i Danmark

Christian reiste tilbake til Danmark. Fra hjemmekontoret i Malling brukte han mye tid på å lære opp kollegene i Hias i bruk av Teams. Blant annet laget han «Christians Teams-tips,» som ble publisert på intranett. -Det var godt å være i kjente omgivelser da verden rundt var kaotisk, sier Christian. Han er imponert over utviklingen og omstillingsevnen i Hias. -De ansatte har lært mye, og er blitt gode på bruk av Teams. Det er interessant å se at vi kan omstille oss hvis vi må, sier han.

I juni kom han tilbake til Norge og Hias. Da var møterommene blitt oppgradert med nytt AV-utstyr, og Christian jobbet med opplæring i bruk av dette. Han har også vært med prosjektet «DV system – vurderinger omkring sårbarhet og fremtid» (DV=drift og vedlikehold). Målet med dette prosjektet er at Hias skal ha et robust og effektivt DV-system for fremtiden. Christian har også jobbet med digital strategi for Hias. Grunnlaget blir nå bearbeidet, og skal være ferdigstilt når ferden hans går videre til Gjermundshaug Gruppen.

 

Master i IT-ledelse

Christian har en master i IT-ledelse. Temaet i masteroppgaven var kompetanseledelse. Han har bachelor i teknoantropologi, som er læren om mennesker og teknologi. -Da jeg var ferdig med studiene ønsket jeg å bo i et annet land, sier han. Christian fant informasjon om Trainee Innlandet, søkte og fikk delta på rekrutteringsdagen i Hamar. Rekrutteringsdagen ble en god opplevelse. 

-Jeg er veldig glad for at jeg rakk å treffe de andre traineene på en fysisk samling før landet ble stengt ned. Etterpå har de fleste samlingene vært digitale. Det er vanskeligere å bli kjent med nye mennesker når man ikke møtes fysisk, sier Christian.