HjemNyheterAktuelt-Veldig glad for å være tilbake i Hias
Christian fikk en spesiell start på yrkeskarrieren

-Veldig glad for å være tilbake i Hias

-Jeg har hatt det fint i Danmark, men er likevel veldig glad for å være tilbake på Hias, sier Christian Toft-Vedsted. Han fikk en litt spesiell start på yrkeslivet. Som nyutdannet fra Aalborg Universitet, begynte han som trainee i Hias 1. mars. Da koronatiltakene ble innført et par-tre uker senere, reiste han hjem til Danmark og hjemmekontor hos foreldrene i Malling.

-Etter en oppstartperiode har det fungert overraskende bra å jobbe hjemmefra, sier han. Han har hjulpet Hias-ansatte med opplæring i og bruk av Microsoft Teams, og han har laget Teams-tips til intranett. Han er med i prosjektet «DV system – vurderinger omkring sårbarhet og fremtid,» der målet er at Hias skal ha et effektivt og robust DV system for fremtiden (DV=drift og vedlikehold). -Jeg har deltatt på prosjektmøter på Teams, og fått demonstrert DV-systemer. Vi skal beskrive de kravene vi har til et DV-system i dag og i fremtiden, sier Christian.

 

Spesiell situasjon

-Det har vært en spesiell situasjon å være hjemme. Restriksjonene i forbindelse med koronapandemien har vært omtrent de samme i Danmark og Norge. Nå er jeg supertakknemlig for å være tilbake på Hias, sier han. Her skal han blant annet lære opp kollegene i bruk av nytt AV-utstyr på møterommene.

 

Imponert

-Jeg er imponert over utviklingen og omstillingsevnen i Hias. De ansatte har lært mye, og de fleste er blitt gode på bruk av Teams. Det er kult! Det er interessant å se at vi kan omstille oss vi hvis vi må, sier Christian.

Han har en master i IT-ledelse. Han er med i Trainee Innlandets traineeprogram. Han skal være hos oss i et år, før han skal videre til Gjermundshaug Gruppen.