Holen er i dag fungerende konserndirektør i Avinor AS, med ansvar for 39 av Avinors lufthavner. Han har tidligere hatt flere andre lederstillinger i Avinor. Holen har også arbeidserfaring fra Forsvarsbygg og Sintef.

Han er utdannet sivilingeniør ved NTNU. Han har også en tilleggsutdannelse innen teknologiledelse ved NTNU/HHT i tillegg til AFF – Solstrandprogrammet.

Holen bor i Løten.

- Hias er et spennende og veldrevet selskap, som hver dag leverer viktige tjenester til innbyggerne i Hamar, Stange, Ringsaker og Løten. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med Hias som bedrift, eierkommunene sine forventinger og jobbe sammen med mange dyktige medarbeidere, sier Knut Holen.

Holen overtar stillingen som administrerende direktør i Hias IKS etter Morten Finborud, som går av med pensjon i løpet av våren.

-Styret i Hias IKS er godt fornøyd med å få Knut Holen som vår nye administrerende direktør. Han er en erfaren og solid leder som vil lede Hias til beste for innbyggerne, eierkommunene, selskapet og våre medarbeidere. Vi i styret ser frem til å samarbeide tett med Knut Holen som vår kommende administrerende direktør, sier Kjell Magne Brobakken, styreleder i Hias IKS.

Det kom inn 30 søknader til stillingen som administrerende direktør i Hias. 10 av kandidatene ble invitert til førstegangsintervju.