Hias er medlem av Opplæringskontoret for industribedrifter Østlandet (OKIO).

Før du søker læreplass hos Hias, ønsker vi at du har gjennomført en periode med yrkesfaglig fordypning for de yrkesfaglige utdanningsprogrammene (YFF) hos oss. Dersom du ikke har mulighet til YFF, kan hospitering være et alternativ. 

For å søke om hospitering eller YFF i Hias, kan du ta kontakt med vår kontaktperson innen det aktuelle yrkesfaget:


Automatiseringsfaget

En automatiker er en elektrofagarbeider som monterer, drifter og vedlikeholder automatiserte systemer. Det vil si systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer, som fungerer uten eller med lite hjelp fra mennesker. Les mer om automatiseringsfaget på Utdanninsdirektoratets hjemmeside

Industrimekanikerfaget

Industrimekanikere vedlikeholder, lager, monterer og reparerer maskiner og utstyr. Industrimekanikere skifter deler på maskiner og bygger dem om. Arbeidet består også i enklere maskinarbeid og å sette deler sammen. Som industrimekaniker har du kjenneskap til hydrauliske, pneumatiske eletriske styresystem for maskineri. Les mer om industrimekanikerfaget på Utdanningsdirektoratets hjemmeside.

Kjemiprosessfaget

En prosessteknikker arbeider med den daglige driften av anlegg for produksjon og behandling av eksempelvis kjemikalier, medisiner og gass. Prosessteknikeren må hele tiden gjøre vurderinger om den daglige driften, spesielt med tanke på sikkerhet for mennesker, miljø, kvalitet og utstyr. Prosessteknikerne går også under titlene fagoperatør i kjemisk prosessindustri eller kjemiprosessoperatør. Les mer om kjemiprosessfaget på Utdanningsdirektoratets hjemmeside.